Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med räkor, parmesanost och dill

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En otroligt god fiskgratäng!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet och mosa ner äggula, mjölk och hälften av smöret i den varma kastrullen.
  2. Vispa moset luftigt med hjälp av en ballongvisp. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Se till att torsken är benfri och lägg den i mitten av en ugnsfast smord form. Se till att det finns plats för moset runt om.
  4. Skala räkorna och lägg dem på torsken i gratängformen. Klicka ut potatismoset runt fisken och räkorna.
  5. Smält resten av smöret i en kastrull. Tillsätt vetemjölet och vispa ordentligt. Häll i grädden och låt blandningen tjockna under omrörning.
  6. Häll på vinet och smula i buljongen. Vispa hela tiden och smaka av med salt och peppar.
  7. Häll blandningen över fisken och strö över rikligt med färsk dill. Avsluta med att fördela parmesanost över alltihop.
  8. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 20-25 minuter eller tills osten fått fin gyllenbrun färg. Dekorera gärna gratängen med dillkvistar vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Anne-Cathrine 12 mars 2009

    Tack för ett jättegott recept!! Hade lite bråttom när jag gjorde det och hade pulvermos istället. Där av det lite lägre betyget. Kommer garanterat att göra om det då det även uppskattades av barnen. Mvh Anne-Cathrine

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.