God fiskgratäng som även passar bra för barn.
Receptet är beräknat att räcka till 8 barnportioner eller 4 vuxenportioner.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och koka potatisen och gör mos med mjölk och en klick margarin.
- Smaksätt med lite salt och peppar.
- Gör inte moset för salt, de vuxna kan salta mer på sin mat efteråt.
- Lägg den tinade fisken i en smord ugnsfast form.
- Spritsa ut moset runt fiskbitarna eller använd en sked.
- Blanda ihop crème fraiche, basilika, fond, salt, peppar och passerade tomater och häll såsen över fisken.
- Riv osten och strö över denna.
- Gratinera i ca 30 minuter tills moset fått färg. Servera med en sallad.
- Tips för vuxnare smak: Tillsätt mer kryddor, kanske lite mer basilika, parmesan och oregano.
Publicerat den
23 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar