Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med crabsticks och räkor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Allt i ett! Gott och Lätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Potatismos: Börja med att skala potatis och morötter. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Slå av potatisen och tillsätt margarin, mjölk lite i taget och ägg. Vispa med elvisp tills det blir mos tillsätt mjölk efter hur fast mos du vill ha! Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Ta fram torsken och lägg den i mitten på en smord gratängform. Lägg potatismoset runt fisken som ett staket.
  4. Stuvning: Hacka crabsticksen och slå av räkorna om de ligger i lag. Smält margarinet tillsätt mjölet så att det blir "torrt" i kastrullen. Slå på mjölken lite i taget så det inte blir klumpar. Det ska vara ganska tjockt. När det tjocknat blanda i dillen, crabsticks hacket och räkorna. Nu får det inte koka då blir räkorna sega. Töm stuvningen över fisken.
  5. Stoppa in i ugnen på näst nedersta falsen i 200 grader i ca 30 minuter tills potatismoset fått fin färg.
  6. Riv morötterna och pressa över 1 msk citronsaft, rör om.Servera de rivna morötterna till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • eva23 22 mars 2014

    Tack för ett jättesmaskigt recept. Enkelt och gott! Jag hade inte crabsticks hemma så jag tog extra av räkor istället. Detta ska jag laga fler gånger!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.