Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med potatis/morotsmos

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Lätt att förbereda och smakar himmelskt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina upp torskblocket. Lägg i en smord form. Skala potatis och morötter, koka i ungefär 20-25 min. Gör inget om de blir lite överkokta. Häll av vattnet. Mosa potatisen och morötterna direkt i grytan. Tillsätt smör och ägg. Vispa med elvisp. Tillsätt mjölken, vispa till lagom mos konsistens. Peppra och salta.
  2. Sätt ugnen på 200 grader C.
  3. Skölj purjolöken, hacka i ringar. Strö över fiskblocket. Blanda Milda mat extra och dill i en bunke.
  4. Spritsa ut moset runt om fiskblocket. Häll dillsåsen över fisken. In i mitten av ugnen ungefär en timme. Täck med folie efter ungefär 30 min, annars blir moset bränt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.