En mycket god gratäng med grönsaker i botten, fiskfilé och sås med citron, dill och curry.
Året Runt nr 10 År 2012
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och finhacka morot och purjolök. Ansa och strimla fänkålen tunt. Fräs allt i smör och curry, lägg grönsakerna i en smord form.
- Vik fiskfiléerna dubbelt och lägg dem på grönsakerna.
Skala räkorna.
- Smält smöret, vispa i mjölet.
- Rör ner grädde och mjölk, låt koka upp under vispning. Koka 5 min. Rör i citronsaft, skal, och dill.
Smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över fisken.
- Gratinera mitt i ugnen ca 20-25 min
- Garnera med räkor, dillvippor och citronklyftor.
Publicerat den
3 mars 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
3 msk mjölk och 3 msk vispgrädde till såsen kan inte vara rätt. Den måste spädas mycket mer för att bli en sås. Vad är rätt mått?
Men gud tack för hjälpen! Har ändrat nu :D
Detta var ljuvligt! Min man gillar inte fisk så mycke. Men detta var så gott! Har aldrig ätit fänkål, så det var extra spännande och prova.