Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med räkor och curry

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mycket god gratäng med grönsaker i botten, fiskfilé och sås med citron, dill och curry. Året Runt nr 10 År 2012

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och finhacka morot och purjolök. Ansa och strimla fänkålen tunt. Fräs allt i smör och curry, lägg grönsakerna i en smord form.
  3. Vik fiskfiléerna dubbelt och lägg dem på grönsakerna. Skala räkorna.
  4. Smält smöret, vispa i mjölet.
  5. Rör ner grädde och mjölk, låt koka upp under vispning. Koka 5 min. Rör i citronsaft, skal, och dill. Smaka av med salt och peppar.
  6. Häll såsen över fisken.
  7. Gratinera mitt i ugnen ca 20-25 min
  8. Garnera med räkor, dillvippor och citronklyftor.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • kernil 12 mars 2012

    3 msk mjölk och 3 msk vispgrädde till såsen kan inte vara rätt. Den måste spädas mycket mer för att bli en sås. Vad är rätt mått?

  • elleave 13 mars 2012

    Men gud tack för hjälpen! Har ändrat nu :D

  • uppbot 25 februari 2013

    Detta var ljuvligt! Min man gillar inte fisk så mycke. Men detta var så gott! Har aldrig ätit fänkål, så det var extra spännande och prova.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.