Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med champinjoner och kaviar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En egen fiskgratäng kan du ha på bordet inom 30 minuter! Jämför det med de trista frysta köpegratängerna som tar minst lika lång tid. Dessutom blir din egen så oändligt mycket godare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Mosa den och blanda med mjölk och smör till gott, fast potatismos. Låt det svalna några minuter innan du rör ner 2 äggulor Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka upp en bottenskyla fiskbuljong i en stekpanna. Vik fiskfiléerna dubbla och koka dem i 2-3 minuter i stekpannan.
  3. Skiva champinjonerna och fräs dem under tiden i en annan stekpanna. Rör ner grädde och champinjonkräm. Krydda såsen med salt och peppar. Ta upp fisken och låt den rinna av innan du lägger den i en gratängform.
  4. Klicka eller spritsa potatismoset runt om. Häll såsen över fisken. Lägg små klickar stenbitsrom över fisk och sås. Gratinera alltsammans i ugn, 200 grader i 10 minuter, eller tills moset fått färg. Naturligtvis kan gratängen förberedas i förväg.Garnera med citron och dillkvistar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • The_mama97mia 11 januari 2010

    Hej! Jag blev bjuden på detta till lunch av en fd arbetskamrat i Linköping, sicket sammanträffande.... Hoppas allt är bra med dig Ingela! Kram Mia

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.