Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med färska räkor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

När min pappa lagar den här gratängen hemma så är det fest!! Det tycker hela familjen och alla andra som smakat på den, serveras med fördel tillsammans med en god sallad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg fisken i välsmord form och strö på salt. Häll på vattnet och täck för med ugnsfolie. Bräsera i ugn 225º, 10-15 min. Häll försiktigt av fiskspadet och använd till såsen.
  2. Fräs smör och mjöl, späd med vätska och låt såsen koka 3-5 min och låt svalna. Blanda ner äggulan. Smaksätt med salt och peppar, rör ner dill och räkor. Bred såsen över fisken och strö osten över.
  3. Gratinera med mos i ugnen på 275 grader i 10 min eller tills rätten fått färg.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • MillaE 29 augusti 2008

    hej jag undrar när man häller ner kaffegrädden? det står 4 dl sammanlagt fiskspad och grädda så ska man ta hälften av varje eller se hur mkt fiskspad det blir och sen lägga till grädden så det blir 4 dl? är förvirrad =) svara gärna

  • Jen4-u 31 augusti 2008

    Hejsan, vattnet som behövs till fisken är 1 dl, så fiskspaden blir inte mer, lägg till kaffegrädde så att det blir 4 dl sammanlagt, beror ju lite på hur mkt fiskspad som ångat bort under tillagningen... Hoppas den smakar

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.