Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med kräftost

(45 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snabb och enkel fiskgratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en ugnsfast form. Salta fisken och lägg i den. Blanda mjukost, crema fraiche, räkor och dill. Bred ut över fisken.
  2. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter. Servera med kokt potatis och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (45)

  • gottgris 16 maj 2008

    Den här fiskgratängen var väldigt god, den kommer jag att göra fler gånger

  • ca70 4 juni 2008

    Superlätt och mycket gott! Bra när middan ska gå undan

  • Tillberga 6 juni 2008

    bjöd mamma (85år) på detta i dag och hon sa hela tidn Å va gott Å va gott och de tyckte Lennart och jag oxå tack för lånet jag kommer helt klart att göra de inge Måd

  • zonale 2 augusti 2008

    Har idel lovord för denna snabbgjorda läckerhet!!

  • Gunn57 3 augusti 2008

    Tack för ett enkelt och gott recept Kommer att göra det många gånger Supergott MVH GunBrith

  • flabban 23 augusti 2008

    Det finns bara ett ord SUPERGOD. Den är värd en 6:a av 5 möjliga

  • pedalen1965 11 oktober 2008

    Mycket god och enkel att göra! Tack för receptet!

  • sahlinsara 13 oktober 2008

    Kanongod! Mannen i huset gjorde den och han var så stolt över att både vår son och jag uppskattade den så mycket. Tack för receptet!

  • EvaMS 3 november 2008

    Gillades skarpt av alla i familjen, även den kräsne 5-åringen.

  • Disen 20 mars 2009

    Jag säger bara WOW!!!! Jag tog 2 burkar creme fraiché , 800g torskfilé och ca 300g kräftost till 6 personer. Hade kokt pressad potatis till. Detta var ju en riktig höjdare. En utav den bästa fiskgratäng jag har ätit. Klart högsta betyg. Tack för ett superdupergott recept. Kram Disen

  • mmarabou 29 juni 2009

    Jättegod!! Men oj vad sås det blev...skulle ha räckt till dubbel sats med fisk! Eller det kanske finns olika storlekar av kräftostpaket, att jag köpte ett för stort. :) Men jag vet till nästa gång...för en nästa gång blir det! :)

  • juntan 12 juli 2009

    Jättegott! Blir absolut fler gånger

  • bakmimmi 24 augusti 2009

    Denna gratäng var verkligen supergod! Barnen älskade den och undrade när vi ska äta den igen. Den här blir en favorit i familjen.

  • Gunn57 4 september 2009

    Jättegott Blir flera gånger till Tack för ett bra och gott recept

  • zudette 23 oktober 2009

    Ett superrecept som jag lagade "ur minnet" och det blev en, om möjligt, ännu enklare rätt! Men så gott att jag redan längtar att få laga det en gång till - och då med receptet framme!

  • fiaflickan 21 november 2009

    Fantastiskt enkelt och gott!!Min man som inte är så förtjust i fisk annars sa:mmm va gott!! flera gånger.Det är ett bra betyg!Detta kommer vi äta många gånger.Tack för receptet!!

  • Wiola 21 november 2009

    Jätte god hittade inte kräftost när jag skulle göra den bytte mot räkost men super gott ändå blir en favorit rätt hos mej Ha det bra Wiola

  • Ekorrungen 11 januari 2010

    Denna var inte alls dum! Så enkel också. Ha en riktigt bra dag.

  • marilyn 13 februari 2010

    Supergott!!! Kommer att lagas många gånger.

  • christincarlsson 28 mars 2010

    Den va jätte god

  • knottis 11 april 2010

    Åååhh! Det här var ju löjligt gott! Vilken sås! Och mycket sås = stort plus. Barnen åt fisk som aldrig förr - blev knappt kvar något till oss vuxna. Nästa gång får jag göra dubbel sats. Extra plus för att det var så snabbt och lätt att göra också. Kram Åsa

  • sannado 29 augusti 2010

    Underbart lätt och gott:-)

  • LasseLarsson 3 september 2010

    Suveränt gott och framförallt snabbt och enkelt

  • Bappi 23 september 2010

    Underbart gott ... tack *ler* Satte dit en liten gräddskvätt som var över och allt var bara så supergott. Nyss ätit resterna som var kvar! /kram Bappi

  • fia38 10 oktober 2010

    `blir spennede å prøve den retten!

  • marsch 11 oktober 2010

    Otroligt gott! En ny favorit!

  • lena4 12 oktober 2010

    Jättegod smak. Men såsen blev för lös, vet inte varför. Betyg 4 från oss.

  • catr 23 oktober 2010

    mums, det var jättegott. Det blir 5 i betyg

  • Inabina 26 oktober 2010

    Kul att ni tyckte om den. Det är en klar favorit även här hemma. Lena4. Jag funderade lite på varför din sås blev så lös. Kan du ha använt fryst fisk som vattnade sig mycket? Jag använder alltid färsk fisk, vet inte om det kan göra någon skillnad, mer än på smaken.

  • fa3 30 oktober 2010

    Denna rätt blir favorit när det gäller fisk. Tack för tipset.

  • cecilialindblad 23 november 2010

    MummS!!!!!! Sambon som brukar va skeptisk till fisk fullkomligt slukade denna variant!! Perfekt oxå för oss som har 11 månaders oxå. Vi gjorde potatismos till passade toppen!! Jag använde fryst fisk som hunnit bli halvtinad. Fick oxå ganska lös sås men för oss var det bara ett plus eftersom vi ÄLSKAR sås :))

  • LasseLarsson 24 januari 2011

    Kanonbra recept och det går ju så enkelt att variera med olika mjukostsmaker.

  • lenasj65 26 januari 2011

    En verkligt god fiskgratäng! Kommer att göras många gånger av oss!

  • Tessan28 15 februari 2011

    Hej jag undrar om det är 200g kräftost eller 400g???

  • maneten 12 maj 2011

    Väldigt gott en klar 5:a.

  • frida06 28 maj 2011

    Hela min familj älskade denna rätt. Lite lös sås men det gjord inget. Mums :)

  • spullan 28 juni 2011

    Är själv ingen fiskälskare men ville överraska mannen som är det. Ojjj vilken glad överraskning! Jättegott! Mannen blev överförtjust och kommenterade den flera gånger under kvällen, så den kommer att lagas flera gånger. Tack för receptet :)

  • MargaretaPalsson 22 juli 2011

    Jättegod fiskgratäng! Har varit lika populär varje gång jag lagat den! Lite lös sås, men jag tror man kan "halvlaga" fisken o sen slå på såsen.Ska prova nästa gång!

  • elska 11 augusti 2011

    Jag har också ett liknande recept, men i det finns det hackad gul lök också. Brukar variera mig med baconost och knaperstekt bacon på toppen. Tycker nästan det är godare!

  • IiidaNilsson 10 oktober 2011

    Detta är ett kanonrecept! Gör det ofta hemma tillsammans med ris eller pressad potatis. Mumma!

  • gottegrisen37 31 januari 2012

    God smak! Sträv känsla i munnen av vad vet jag inte...

  • Lelle44 17 maj 2012

    Tack för detta recept, detta va riktigt gått,.Ger en 5:a

  • petrissa 22 oktober 2012

    Mycket god fiskgratäng och enkel att göra med få ingredienser! Min 15 månaders son älskade den och åt som aldrig förr! :o) Jag pressade i citron i såsen och hackade i purjolök och det passade bra. Använde mej av frysta fiskblock och var rädd att såsen skulle bli för tunn, så jag kokade upp ingredienserna i en kastrull och redde den något innan jag hällde den över fisken. Blev perfekt! Spritsade potatismos i en annan ugnsform och satte in samtidigt som fisken. Blev jättegott till!

  • Tuvan3 21 april 2013

    Kanongod gratäng, Jag har i en aning grädde också så det blir lite såsigare. Serverar med potatis eller ris.

  • clara39 2 november 2015

    Å, så gott!Jag gjorde som någon här tidigare och tillförde citron och purjolök. Fantastico och så smidigt!!!Ett recept att göra om och om igen.Tusen tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.