Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med piff

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Fiskgratäng med curry, paprika purjolök, och brieost I en underbart krämig och fyllig smaksymfoni.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär purjolöken i tunna skivor och paprikan i små bitar. Lägg gärna undan lite av varje till dekoration. Skär bort kanterna på brieosten.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form. Krydda fiskfiléerna med salt och citronpeppar. Lägg dem i formen och sprid purjolök över.
  3. Fräs margarin, paprika och curry i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om häll sedan på mjölk och grädde. Koka upp under omrörning och låt sedan småputtra i minst 5 minuter.
  4. Tag kastrullen av värmen och lägg i brieosten, rör tills osten smält. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Häll såsen i fiskformen. Sätt formen mitt i ugnen. Låt stå i 20-25 minuter.
  6. Servera med kokt potatis eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.