Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med sting

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jättegod och enkel gratäng på 7 ingredienser. Tar man bort sambal oelek så är den exakt som min kompis i Röån gör den men jag gillar den även lite hot som här.

Ingredienser

Instruktioner

Tina fiskblocket så det mesta av vätskan rinner bort. Smöra en ugnsfast form och lägg fisken i den. Salta och peppra. Skiva purjolöken och lägg den ovanpå fisken. Blanda sambal i fraichen och häll det ovanpå purjon och smula eller skiva till sist mozzarellan som du lägger över det hela. Osten kan du pressa lite mellan hushållspapper för att få bort överflödig vätska. In i ugnen i ca 25 minuter på 175º

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • svea2 2 januari 2013

    Hej, Gjorde denna goda fiskgratäng till middag i kväll, men fick improvisera lite,då inte allt fanns hemma. Använde torsk, 1dl crème fraîche samt ca 2.5dl grädde, lite drygt 2tsk sambal, samt vanlig ost, riven. Serverade med ris, ärtor, broccoli. Detta blev jättegott och barnen :) mumsade, fastän det var fisk! Tack!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.