- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Fyllig gryta som uppskattades av hela familjen.
Instruktioner
- Rosta skal, lökar, rotfrukter, tomatpuré på bakplåtspapper med olivolja och timjan i 250 grader i 20 min.
- Häll ner allt i stor kastrull.
Fyll på med vin, grädde, fiskbuljong och kryddor.
Sila av och pressa ner allt.
Reducera till ca1/3.
Frys in och använd som bas i t.ex. fisksoppa, skaldjursgryta, sås till fisk osv.
- Använd som bas till fiskgryta:
- Fräs samtliga ingredienser i smör och olivolja och krydda. Låt puttra med lite vätska i ca 20 min.
Häll över fond och övrig vätska.
Krydda efter egen önskan. Min kryddning är förslag. Häll sist i fisken i ca 10 min.
Toppa med räkor och servera med gott varmt bröd.
Publicerat den
12 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar