Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransdoftande fiskgryta med sej, makrill, rödspätta och bläckfisk

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den ljuvliga doften av saffran lockar. I grytan puttrar flera sorters fisk och bläckfisk med vin och annat gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla, skala, kärna ur och tärna tomaterna. Halvera och kärna ur chilin och hacka den. Hacka löken fint. Skala och tärna potatisen.
  2. Hetta upp olja i en gryta. Lägg i löken och fräs tills den börjar bli genomskinlig. Tillsätt tomater, chili och potatis och fräs under omrörning 2-3 minuter. Häll på fiskbuljong och vin. Blanda väl, hetta upp på svag värme och låt sjuda 10 minuter. Blanda saffran med lite av vätskan i en kopp och rör ner i grytan.
  3. Skölj och tärna fisken i munsstora bitar. Lägg fisk och bläckfisk i grytan. Rör om, hetta upp och sjud sakta 5 minuter tills fisken är färdig.
  4. Ta av bladen på persiljekvistarna och hacka bladen fint. Skala vitlöksklyftorna och stöt dem i en mortel. Tillsätt 2 msk hackad persilja, mandelmjöl och 3 msk vätska från grytan i morteln. Krydda med peppar och stöt till en fin pasta. Rör ner mandelpastan i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Värm sex djupa tallrikar och fördela fiskgrytan i dem. Strö över resten av den hackade persiljan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.