Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgryta med lime och sambal oelek

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

God och fyllig fiskgryta som kan varieras. Både räkor och färska tomater är gott att ha i. Saffran och lax kan uteslutas för att få en billigare vardagsmiddag. Yoghurten eller crème fraichen gör mycket för smaken liksom sambal oelek. Godast om den får stå till sig en stund innan servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och fräs med smör och olja i en traktörpanna. Tillsätt hackad fänkål, morotsslantar och tomatpuré och låt fräsa någon minut.
  2. Pressa ut limejuicen och häll ner vatten, matlagningsyoghurt/crème fraiche och grädde tillsammans med buljongtärningen.
  3. Stöt saffran med socker och lägg ner i grytan. Pressa eller riv ner vitlöken. Rör ner sambal oelek. Låt allt puttra under lock i 10-15 minuter.
  4. Skär den tinade/halvtinade fisken i munsbitar och lägg ner dem försiktigt i grytan. Låt sjuda i 5-10 minuter.
  5. Red av med maizena om ni vill ha en tjockare konsistens. Strö över basilika. Servera med bröd.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • kantomen 25 juli 2010

    Jättegott, även barnen åt! Hade ingen fänkål och ingen saffran, men det blev bra ändå!

  • anen 6 juli 2011

    Waow! Tack vare detta recept som stomme, + räkor - lime o saffran så åt t.o.m tonårssonen detta och sa jag gärna fick göra om det fler gånger. Tack för tips!

  • Anqh 7 juli 2011

    Vad roligt att du tyckte om receptet! :)

  • BoHjalmarsson 9 november 2013

    Otrolig god med sik, men med halva mängden sambal oelek. Mycket uppskattad av mina middagsgäster :)

  • emelieandersson_86 11 september 2014

    Supergod och annorlunda!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.