Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgryta Smögen

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fiskgryta med vin och saffran.

Ingredienser

Instruktioner

Skala potatisen och löken och skär dem i sockerbitstora tärningar. Skålla tomaterna i kokhett vatten och skala dem. Skär tomaterna och övriga grönsaker i tärningar. Fräs potatis, fänkål och lök i smör i en stor kastrull på svag värme i 3 minuter. De ska inte ta färg. Blanda ner paprika- och tomattärningar. Tillsätt curry och saffran och låt kryddorna fräsa med någon min. Späd med vin och buljong och låt sjuda i några minuter. Vispa ner mjölken så att den blandar sig väl med buljongen. Smaka av med salt och cayennepeppar. Lägg i fisken delad i 2-3 centimeter stora bitar och sjud den några minuter. Strö över dill och persilja och servera omedelbart. Servera gärna med ris, ett gott lantbröd och en klick aioli.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • hillan66 23 mars 2009

    Oj så Gott!! Kommer absolut att serveras fler gånger. Tog inte en evighet att göra heller vilket är ett pluss på en vardag! Jag skulle sätta betyget "6" om det gick!! Hälsningar Hillan :-)

  • dolores 7 september 2009

    Otroligt GOTT ! Går utmärkt att förbereda dagen innan och bara hösa i fisk, räkor och kryddgönt innan den ska ätas, måste förstås koka en liten stund till fisken är klar. Håller med, synd att det inte finns en sexa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.