Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgryta Bouillabaisse

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Förenklad fransk fiskgryta med doft av apelsin, helt suverän med en klick crème fraiche vid servering och en bit baguette. Använd vilka fiskfiléer du gillar, ser snyggt ut med både vit fisk och t ex lax.

Ingredienser

Instruktioner

Skala först löken och skär den i klyftor. Skala potatisen, moroten och fänkålen skär dem i stora tärningar . Fräs både lök, potatis, fänkål och moroten i en stor, vid kastrull eller gryta. Häll på burktomaterna med tomatspadet, buljongen och vattnet. Lägg i salt, 1 krossad vitlöksklyfta (spar den andra till sedan) och övriga kryddor och koka det hela i 20 minuter eller tills potatisen känns mjuk. Rör ner det rivna apelsinskalet. Skär under tiden fisken i skivor eller stora tärningar. Sänk der dem i kastrullen, häll i vinet och koka ytterligare ungefär 5 minuter med lock på kastrullen och ganska svag värme - som alltid när det gäller fisk. OBS! Se till att fisken inte kokar för länge. Smaka av soppan med pressad apelsin och eventuellt lite mer vitlök eller ytterligare timjan. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • missQ 5 december 2011

    Tyckte inte att soppan var något speciellt. Den var helt ok, men inte mer än så. Kanske blev det lite för mycket apelsinsmak för den dominerande smaken, bortsett från tomat, var apelsin. Jag har lagat betydligt godare soppor av denna typ.

  • martina63 8 december 2011

    Hej, Ja smaken är ju som.... Jag tycker denna gryta är super god Hälsningar Martina63

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.