Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgryta med bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bacon sätter en fantastisk smak till både fisken och auberginen i den här grytan från Liberia. Man kan välja vilken vit fisk man önskar och även fryst, halvtinad fisk. Kom bara ihåg att koka den halvtinade fisken 5 minuter extra

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär auberginerna i 1 cm tjocka skivor. Skala och hacka löken. Hacka baconet. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i bacon, lök och aubergine och fräs det i 5 minuter.
  2. Häll i vattnet, lägg på lock och koka grytan på svag värme i 10 minuter.
  3. Skär fisken i 3 cm stora bitar. Häll mjölet på en tallrik och vänd runt fisken så att mjölet fastnar. Stek fisken i oljan i en stekpanna, bara så mycket att den får färg runt om, Salta och peppra.
  4. Lägg ner fisken i aubergineröran i grytan och låt allt sjuda i 1-2 minuter. Strö över koriander eller persilja.
  5. Servera fiskgrytan med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.