Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgryta med dill- och vitlökspotatismos

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Flera sorters fisk passar till den här grytan, t.ex. lax, torsk och hälleflundra. Säkert passar fler sorter. Potatismoset är en höjdare med en härlig smak av vitlöken och dillen. Saffranet är inte nödvändigt om man inte tycker om den smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med dill- och vitlöksmoset. Lägg potatisen i en gryta. Fyll på med vatten så det precis täcker. Krossa de oskalade vitlöksklyftorna med flatsidan på en kökskniv. Ta bort skalet. Lägg vitlöken i grytan och strö över saltet. Koka allt under lock tills potatisen är riktigt mjuk, ca 20 minuter.
  2. Fortsätt med fiskgrytan medan potatisen kokar. Skiva vit- och scharlottenlök tunt. Halvera cocktailtomaterna. Hetta upp oljan i en traktörpanna. Stek löken långsamt så att den mjuknar utan att ta färg. Tillsätt cocktailtomaterna. Låt dem fräsa med en stund tills de börjar vätska sig. Smula över buljongtärning, timjan, dragon och saffran. Späd med vinet och låt koka ihop i 3-4 minuter. Lägg i fisken och låt den försiktigt sjuda färdigt under lock. Ta pannan från värmen.
  3. Gör färdigt moset. Häll av potatisvattnet, men se till att vitlöken blir kvar i grytan. Tillsätt buljong, olja och parmesan. Stöt till ett fluffigt mos. Finhacka dillen och blanda i den. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Servera fiskgrytan med moset och en blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.