Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgryta med egen räkfond

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Fyllig gryta som uppskattades av hela familjen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta skal, lökar, rotfrukter, tomatpuré på bakplåtspapper med olivolja och timjan i 250 grader i 20 min.
  2. Häll ner allt i stor kastrull. Fyll på med vin, grädde, fiskbuljong och kryddor. Sila av och pressa ner allt. Reducera till ca1/3. Frys in och använd som bas i t.ex. fisksoppa, skaldjursgryta, sås till fisk osv.
  3. Använd som bas till fiskgryta:
  4. Fräs samtliga ingredienser i smör och olivolja och krydda. Låt puttra med lite vätska i ca 20 min. Häll över fond och övrig vätska. Krydda efter egen önskan. Min kryddning är förslag. Häll sist i fisken i ca 10 min. Toppa med räkor och servera med gott varmt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.