Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgryta med färskosttopping

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Oemotståndligt god är denna fiskgryta med en smak av saffran och fänkål, och en klick färskost på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

Skala potatis och lök och skär i bitar. Skär ett kryss i botten på tomaterna och låt dem ligga i kokande vatten ett par minuter. Spola i kallt vatten och skala dem. Skär tomater, fänkål och paprika i bitar. Fräs potatis, lök och fänkål i smör på svag värme utan att de får färg. Blanda ner saffran, tomater och paprika och fräs någon minut. Späd med vin, vatten och buljong och låt det koka i 7 minuter. Rör i grädden och smaka av med salt och peppar. Skär fisken i 3 cm stora tärningar, lägg dem i grytan och sjud ett par minuter tills den är klar. Mixa crème fraiche och dill slätt. Blanda i färskosten och smaka av med salt. Klicka toppingen på grytan i tallriken.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anluk 9 oktober 2009

    mycket god fiskgryta. Jag hade dock inte toppingen till men det blev supergott ändå

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.