Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgryta med räkor och dillgremolata

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Mustig fiskgryta med härliga smaker och lite sting. Dillgremolatan är pricken över i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i ca 4x4 cm stora bitar. Blanda med 1 tsk salt och socker. Skala räkorna. Låt fisk och räkor stå i kylen medan grytan tillagas.
  2. Skala och skär morötterna i stavar. Kärna ur och strimla chilin. Ansa och skär purjolöken i strimlor. Fräs morötter och chili i olja ca 3 minuter. Tillsätt curryn och låt fräsa ca 2 minuter.
  3. Blanda i purjolöken och häll över krossade tomater, grädde och vatten. Krydda med 1 tsk salt. Låt puttra under lock ca 10 minuter.
  4. Hacka dillen till gremolatan. Skala och finhacka vitlöken. Blanda allt med rivet citronskal, salt och peppar.
  5. Lägg ner fiskbitarna i såsen och låt sjuda under lock ytterligare ca 5 minuter. Ansa och finstrimla sockerärterna och strö dem och räkor över grytan.
  6. Servera grytan med gremolata och ris eller färskt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.