Mustig fiskgryta med härliga smaker och lite sting. Dillgremolatan är pricken över i.
Instruktioner
- Skär fisken i ca 4x4 cm stora bitar. Blanda med 1 tsk salt och socker. Skala räkorna. Låt fisk och räkor stå i kylen medan grytan tillagas.
- Skala och skär morötterna i stavar. Kärna ur och strimla chilin. Ansa och skär purjolöken i strimlor. Fräs morötter och chili i olja ca 3 minuter. Tillsätt curryn och låt fräsa ca 2 minuter.
- Blanda i purjolöken och häll över krossade tomater, grädde och vatten. Krydda med 1 tsk salt. Låt puttra under lock ca 10 minuter.
- Hacka dillen till gremolatan. Skala och finhacka vitlöken. Blanda allt med rivet citronskal, salt och peppar.
- Lägg ner fiskbitarna i såsen och låt sjuda under lock ytterligare ca 5 minuter. Ansa och finstrimla sockerärterna och strö dem och räkor över grytan.
- Servera grytan med gremolata och ris eller färskt bröd.
Publicerat den
4 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar