Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgryta med tomatgrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna grytan är jättegod men förkoka gärna potatisen några minuter. Jag har inte lyckats få potatisen genomkokt när jag lagt dem direkt i grytan från början.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt det djupfrysta fiskblocket tina så att det går att skära i skivor.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form.
  3. Skala potatis och lök och skär i tunna skivor. Lägg potatiskivorna i formen. Salta.
  4. Vänd fiskbitarna i vetemjölet blandat med salt. Lägg fisk, lök och dill ovanpå potatisen. Häll över buljongen. Täck med lock eller folie och koka i ugnen ca 20 minuter.
  5. Vispa grädden och blanda med tomatsåsen. Bred tomatgrädden över fisken. Låt grytan stå i ugnen utan lock ytterligare 15-20 minuter eller tills fisken och potatisen är färdigkokta.
  6. Servera med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.