Denna grytan är jättegod men förkoka gärna potatisen några minuter. Jag har inte lyckats få potatisen genomkokt när jag lagt dem direkt i grytan från början.
Instruktioner
- Låt det djupfrysta fiskblocket tina så att det går att skära i skivor.
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form.
- Skala potatis och lök och skär i tunna skivor. Lägg potatiskivorna i formen. Salta.
- Vänd fiskbitarna i vetemjölet blandat med salt. Lägg fisk, lök och dill ovanpå potatisen. Häll över buljongen. Täck med lock eller folie och koka i ugnen ca 20 minuter.
- Vispa grädden och blanda med tomatsåsen. Bred tomatgrädden över fisken. Låt grytan stå i ugnen utan lock ytterligare 15-20 minuter eller tills fisken och potatisen är färdigkokta.
- Servera med en god sallad.
Publicerat den
21 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar