Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskpaté

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta är en riktigt god paté som länge varit en favorit! Smakar gudomligt tillsammans med potatis och romsås!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina fisken och skär i bitar + salta. Kör i matberedaren i ca 30 sek så att de blir finfördelade.
  2. Häll i en äggvita och kör några sek. Späd med grädde i omgångar. Rör ned potatismjöl, cayennepeppar och det gröna.
  3. Vispa den andra äggvitan till hårt skum och vänd ner den i smeten.
  4. Häll hälften av smeten i en smord form som rymmer ca 1 ½ liter.
  5. Placera räkor i formen i ett lager och häll sedna över resten av smeten. Släta till ytan.
  6. Täck formen med bakplåtspapper och grädda i 15-17 min på medeleffekt i micron.
  7. Låt patén kallna i formen. Blanda i ordning såsen och servera med kokt potatis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.