Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskpaté med kall krabbsås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Jättegod fiskpaté som jag alltid har på julbordet, men passar till alla tillfällen sommar som vinter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj ett bakplåtspapper och lägg i botten på en avlång, ugnsäker kakform.
  2. Blanda samtliga ingredienser förutom matgrädden i en matberedare och kör igång. (Kryddan, fyra kryddor kan ersättas med salt, citronpeppar, några stänk kryddpeppar e d) Häll samtidigt ner grädden genom röret och fortsätt och kör i 1-2 minuter.
  3. Häll smeten i formen och täck den med ugnsfolie. Grädda i 1 timme på 175 grader.
  4. Stjälp upp den kalla patén och garnera med gröna ärter och skalade räkor. Garneringen kan man göra efter eget tycke och smak.
  5. Såsen: Blanda ihop gräddfil, majonäs, finhackad dill, finhackad persilja, 1/3 pressad vitlöksklyfta och en burk salladskrabba i en skål. Färdig att serveras

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.