Jättegod fiskpaté som jag alltid har på julbordet, men passar till alla tillfällen sommar som vinter.
Instruktioner
- Smörj ett bakplåtspapper och lägg i botten på en avlång, ugnsäker kakform.
- Blanda samtliga ingredienser förutom matgrädden i en matberedare och kör igång. (Kryddan, fyra kryddor kan ersättas med salt, citronpeppar, några stänk kryddpeppar e d) Häll samtidigt ner grädden genom röret och fortsätt och kör i 1-2 minuter.
- Häll smeten i formen och täck den med ugnsfolie.
Grädda i 1 timme på 175 grader.
- Stjälp upp den kalla patén och garnera med gröna ärter och skalade räkor. Garneringen kan man göra efter eget tycke och smak.
- Såsen:
Blanda ihop gräddfil, majonäs, finhackad dill, finhackad persilja, 1/3 pressad vitlöksklyfta och en burk salladskrabba i en skål.
Färdig att serveras
Publicerat den
18 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar