Fiskpaté med kall krabbsås

Jättegod fiskpaté som jag alltid har på julbordet, men passar till alla tillfällen sommar som vinter.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: fisk

Ingredienser

400 gr torsk, sej eller annan matfisk
1 ½ tsk fyra kryddor
1 msk potatismjöl
½ dl finhackad dill
3 ägg
2 ½ dl matlagningsgrädde

Sås:
1 dl majonäs
2 dl gräddfil eller creme fraiche
½ dl dill
½ dl persilja
1/3 vitlöksklyfta
1 burk salladskrabba

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st
Visningar:
1556
Sparat:
22

Gör så här

Smörj ett bakplåtspapper och lägg i botten på en avlång, ugnsäker kakform.

Blanda samtliga ingredienser förutom matgrädden i en matberedare och kör igång. (Kryddan, fyra kryddor kan ersättas med salt, citronpeppar, några stänk kryddpeppar e d) Häll samtidigt ner grädden genom röret och fortsätt och kör i 1-2 minuter.

Häll smeten i formen och täck den med ugnsfolie.
Grädda i 1 timme på 175 grader.

Stjälp upp den kalla patén och garnera med gröna ärter och skalade räkor. Garneringen kan man göra efter eget tycke och smak.

Såsen:
Blanda ihop gräddfil, majonäs, finhackad dill, finhackad persilja, 1/3 pressad vitlöksklyfta och en burk salladskrabba i en skål.
Färdig att serveras

LIKNANDE RECEPT

Fiskpaté recept
av ros
över 2 månader
av Heisjo
över 2 månader
över 2 månader
av CarroB
över 2 månader
av bernit
över 2 månader
av lennali
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.