Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskpinnar av lax

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Vi deltog i en tävling i Barnens egen Matskola om Sveriges godaste fiskpinne. Vi gick till semifinal med detta recept. Det var mina elever i femman som har hittat på denna kreativa maträtt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina laxen. Dela laxen på längden i tre delar. Skölj och borsta limen. Riv skalet på limen. Blanda ströbröd, sesamfrön, citronpeppar, salt, limeskalet, lökpulver och dill på en tallrik. Vispa äggen. Doppa laxen i äggen. Vänd laxen i paneringen. Trä laxbitarna på grillpinnarna. Ös på mer panering. Vila laxen på skärbrädan en liten stund. Smält margarinet i stekpannan. Stek fiskpinnarna i ca 4 minuter på varje sida.
  2. Servera genast med kokt potatis, romsås och lämpliga grönsaker som morötter, ärter eller broccoli . Pressa limejuice på laxen efter smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.