Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gullans fiskpudding

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Gammaldags fiskpudding från Bohuslän. Salt långa är svårt att få tag på men kan beställas av fiskhandlare. Det går att byta ut långan mot kokt sej. Servera med kokt potatis och ärter och rårivna morötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Vattna ur fisken i rikligt med vatten i ca 24 timmar. Byt vatten några gånger. Fisken är rejält salt. Om du skall använda sej, salta då rejält på fisken och lägg den på fat plasta in den och ställ i kylskåpet till nästa dag.
  2. Dag 2: Koka fisken i vatten i cirka 40 minuter. Låt svalna och rensa sedan fisken och dela den i små bitar.
  3. Risgrynsgröt: Koka risgrynen i vatten och salt i 15 minuter. Tillsätt uppkokt mjölk och salt och låt sjuda sakta i 45 minuter eller tills gröten är klar. Låt svalna.
  4. Dag 3: 450 g kokt saltlånga 1,3-1,5 kg färdigkokt risgrynsgröt 4 ägg Lite mjölk Peppar
  5. Blanda fisk, gröt, ägg, mjölk och peppar i en bunke. Lägg i smord form och grädda i 200 grader ca 45 minuter. Servera med kokt potatis och ärter och rårivna morötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.