Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskpudding med spenat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbar pudding.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Skala och tärna potatisen och koka den i saltat vatten i 10 min. Lägg efter två min i äggen som blir klara samtidigt med potatisen. Lägg spenaten i ett durkslag, sätt det på potatiskastrullen och ångkoka i 1 minut. Krama ur spenatvattnet.
  2. Häll av vattnet från potatisen efter 10 min. Kyl av äggen i kallt vatten, skala och klyfta dem. Mosa potatisen lätt, häll i lite olivolja el. smör, salta och peppra.
  3. Hacka löken och moroten fint. Fräs dem lätt i olivolja. Salta och peppra. När de är mjuka hälls grädden i. Värm till kokpunkten. Stäng av värmen, lägg i osten. Blanda i senapen. Salta och peppra ev. Ta såsen av värmen. Lägg i persiljan och pressa i citron.
  4. Skär fisken i bitar och lägg den i en ugnsfast form. Skär tomaterna i skivor och fördela över fisken. Fördela spenaten och äggklyftorna jämnt. Häll på såsen så att den täcker allt. Strö sen över det grova potatismoset luftigt. Sätt puddingen i 225 graders ugn i 25 min. tills potatisskorpan är guldgul.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.