Värm ugnen till 225 grader.
Skala och tärna potatisen och koka den i saltat vatten i 10 min.
Lägg efter två min i äggen som blir klara samtidigt med potatisen.
Lägg spenaten i ett durkslag, sätt det på potatiskastrullen och ångkoka i 1 minut.
Krama ur spenatvattnet.
Häll av vattnet från potatisen efter 10 min.
Kyl av äggen i kallt vatten, skala och klyfta dem.
Mosa potatisen lätt, häll i lite olivolja el. smör, salta och peppra.
Hacka löken och moroten fint.
Fräs dem lätt i olivolja. Salta och peppra. När de är mjuka hälls grädden i.
Värm till kokpunkten. Stäng av värmen, lägg i osten.
Blanda i senapen. Salta och peppra ev.
Ta såsen av värmen. Lägg i persiljan och pressa i citron.
Skär fisken i bitar och lägg den i en ugnsfast form.
Skär tomaterna i skivor och fördela över fisken.
Fördela spenaten och äggklyftorna jämnt.
Häll på såsen så att den täcker allt.
Strö sen över det grova potatismoset luftigt.
Sätt puddingen i 225 graders ugn i 25 min. tills potatisskorpan är guldgul.