- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En god och färgglad fiskrätt som passar lika bra till vardags som till fest
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Skala rödbetor och lök. Skär dem i små bitar. Fräs dem i lite av smöret i en gryta. Rör i riset och häll på buljongen. Låt det koka under lock ca 20 min.
- Mosa osten och blanda med matyoghurt, rosmarin och svartpeppar. Lägg laxen på ett ugnssäkert fat. Salta och bred hälften av oströran på laxbitarna. Stek i mitten av ugnen i 12-15 min.
- Rör ner resten av smöret i det kokta riset och smaksätt med salt och peppar.
- Servera laxen med risotton och en klick oströra.
- Serveringstips
Ugnsstek rödbetor och servera till laxen. Skala och klyfta 1/2 kg rödbetor. Sätt in i ugn ca 10 min före laxen och stek dem sammanlagt ca 25 min.
- Jag brukar även byta ut en del av smöret mot riven parmesanost i risotton.
Man kan också piffa upp smaken på fisken ytterligare genom att använda rökt fetaost
Publicerat den
29 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar