Tonfisk på burk är bra och billig mat- och förutom fiskpinnar är det en fiskrätt som barn brukar gilla.
Här ligger tonfisken i en tomatsås som fyllning i cannelloni.
Instruktioner
- Skala och finhacka löken, pressa vitlöken.
Låt tonfisken rinna av och sönderdela den.
Värm olja i en tjockbottnad kastrull, tillsätt lök och låt koka försiktigt i 7-8 minuter tills löken är nästan mjuk.
Tillsätt vitlöken och fräs några sekunder.
- Häll i de krossade tomaterna, låt koka upp och sjud i 15 minuter eller tills såsen har reducerat lite och tjocknat.
Ta av från värmen och låt svalna ungefär 5 minuter.
Blanda i tonfisk, örtkryddor och smaka av med salt och peppar.
Skeda upp fylllningen i cannellonirören och lägg cannellonin i ett lager i en lätt smord, ugnssäker form.
- Sätt ugnen på 190 grader.
Till ostsåsen värmen man smör, mjöl och mjölk i en kastrull och låter koka upp. Vispa hela tiden tills såsen är jämn och har tjocknat. Smaka av med salt och peppar och ev lite riven muskot. Rör sedan i hälften av osten.
- Häll såsen över cannellonin och strö resten av osten ovanpå.
Toppa med återstående ostsås och grädda i 35 minuter eller tills osten är gyllenbrun och bubblar.
Låt svalna några minuter.
Servera cannellonin med en sallad.
Publicerat den
2 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar