Fisksoppa är lätt att tillaga och gott. Receptet är med musslor, helt fritt att hoppa över dessa små rackare om man vill, jag tillhör klicken som inte förmår mig att stoppa dom i munnen.
Instruktioner
- Ansa och skär fänkålen i bitar. Ansa och strimla purjolöken. Fräs purjolök och fänkål i lite matfett i en kastrull utan att det får färg. Tillsätt pressad vitlök och fräs ytterligare en stund.
Strö över mjöl och rör om. Späd med krossade tomater, hummerfond och vitt vin. Låt soppan sjuda på svag värme ca 10-15 minuter.
- Skär under tiden fisken i tärningar ca 3x3 cm. Skala räkorna och låt musslorna rinna av.
Tillsätt grädden och låt soppan koka upp på nytt. Lägg i fisken och låt soppan sjuda ca 3-5 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig. Lägg i musslor och räkor och låt dem bli genomvarma men nu får inte soppan koka. Smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
4 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna soppan åt vi till middag igår, och vi blev väldigt nöjda. Jag kokade färska musslor i vitt vin och vitlök och tillsatte dom i soppan senare, lade även i morötter i stavar. Jag kommer absolut att göra denna soppa flera gånger.
Mmm... SÅ gott! Vi hade lax, torsk, räkor och färska blåmusslor. Och så nybakade baugetter och en snabbvariant av saffransaioli. En riktig festmiddag! Tack för ett toppenrecept, det lär bli använt fler gånger :-)
Hur mycket hummerfond till 8 dl vatten?