Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskarhustruns fisksoppa

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fisksoppa är lätt att tillaga och gott. Receptet är med musslor, helt fritt att hoppa över dessa små rackare om man vill, jag tillhör klicken som inte förmår mig att stoppa dom i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skär fänkålen i bitar. Ansa och strimla purjolöken. Fräs purjolök och fänkål i lite matfett i en kastrull utan att det får färg. Tillsätt pressad vitlök och fräs ytterligare en stund. Strö över mjöl och rör om. Späd med krossade tomater, hummerfond och vitt vin. Låt soppan sjuda på svag värme ca 10-15 minuter.
  2. Skär under tiden fisken i tärningar ca 3x3 cm. Skala räkorna och låt musslorna rinna av. Tillsätt grädden och låt soppan koka upp på nytt. Lägg i fisken och låt soppan sjuda ca 3-5 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig. Lägg i musslor och räkor och låt dem bli genomvarma men nu får inte soppan koka. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • mammis 18 juli 2009

    Denna soppan åt vi till middag igår, och vi blev väldigt nöjda. Jag kokade färska musslor i vitt vin och vitlök och tillsatte dom i soppan senare, lade även i morötter i stavar. Jag kommer absolut att göra denna soppa flera gånger.

  • Fijaffa 20 september 2009

    Mmm... SÅ gott! Vi hade lax, torsk, räkor och färska blåmusslor. Och så nybakade baugetter och en snabbvariant av saffransaioli. En riktig festmiddag! Tack för ett toppenrecept, det lär bli använt fler gånger :-)

  • fialova 31 augusti 2014

    Hur mycket hummerfond till 8 dl vatten?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.