Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smaskig fisksoppa med saffran

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En otroligt god och lättlagad fisksoppa som till och med icke fiskälskare tycker är himmelskt god. Du blir inte besviken, testa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förberedelser: Ta fram fisk och räkor så de inte är frusna innan tillagningen börjar. Skala räkorna.
  2. Hacka purjolöken, skala och riv moroten samt finhacka paprikan och stek sedan detta i lite smör i en kastrull. När grönsakerna mjuknat något, tillsätt krossade tomater, vitt vin, fiskbuljongtärning, hummerfond, dill samt saffran och låta koka i cirka tio minuter. Tillsätt därefter grädden som får koka upp och därefter reder du med idealmjöl till önskad konsistens. Smaka av och tillsätt salt och peppar efter eget tycke och smak. Det är sedan dags att tillsätta den upptinade fisken som delas i mindre bitar (ca 2x2cm) innan den hamnar i kastrullen. Låt sedan fisken kokas så den blir klar i cirka tio minuter. Rör i de skalade räkorna precis innan servering och servera gärna med vitlöksbröd eller något annat gott bröd till. Redo att avnjutas, smaklig måltid!
  3. Alla mått är ungefärliga då jag gjorde denna på fri hand. Vill du ha en matigare soppa, ta mer grönsaker, ev mer fisk. Smaka av och tillsätt ev mer vin, grädde, dill eller hummerfond så det smakar som du vill ha det.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hehue 26 mars 2012

    M-mm! smaskig vad ordet, kommer göra den här fleeeera gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.