Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lyser upp fint med sin gula färg.

Ingredienser

Instruktioner

Tina fisken, strimmla purjolöken, hacka löken. Smält margarinet i en gryta, fräs löken glansig. Pressa i vitlök, rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt fräsa en stund. Tillsätt buljongen och vattnet. Låt koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraiche, vin och saffran. Sjud ca 15 min. Skär fisken i munsbitar. Lägg den i grytan och sjud ytterligare ca 7 min. Skala räkorna. Tillsätt dem och ev. musslorna. Hetta upp och servera genast. Gärna med aioli eller vitlöks majonnäs och varmt bröd.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • Dale 5 januari 2010

    Den här soppan är både lätt och mycket god. Det fina med den är att man kan välja att inte använda saffran och det blir lika gott för det. Om man minskar på vätskan så blir det lite av en gryta. Ett tips är dock att låta soppan stå till sig lite om du blandar i musslor på burk då dessa annars tillför en järnsmak som blir ganska stark. Tack för ett underbart recept!

  • janix 8 januari 2010

    Godaste soppan jag har ätit,även barnen gillade den. Gjorde utan saffran och musslor.

  • Dannemann79 22 januari 2010

    Ett gott och klassiskt recept från ICA Buffé -96! Jag gillar den bättre utan saffran och vattnet... Och purjolöken bör hackas och inte strimlas annars kan den bli väldigt trådig. En liten kvist timjan i skålen på den fina bilden hade gjort susen.

  • anluk 13 januari 2012

    Underbar fisksoppa. Hade dock inga musslor i och tillsatte lite morötter och potatis för matigheten. Kommer garanterat göras igen.

  • Malan14 6 maj 2013

    Fantastiskt god soppa och dessutom enkel att göra. Tog morötter i och uteslöt musslor och saffran. Även barnen tog om :-) Tack så mycket!

  • hsvenss2 1 november 2013

    Mkt bra soppa, lättlagad och mustig både i grundvarianten och i min variant, jag ersatte vattnet med ytterligare vin och lät det koka ner lite längre innan jag tillsatte övriga ingredienser, sen bytte jag dessutom ut saffran mot curry. Den enkla aiolin fungerade också bra i soppan.

  • matskoj 15 januari 2017

    Det här var riktigt gott! Min soppa blev lite mer som en gryta i konsistensen, men det gjorde absolut ingenting. Jag hade lite mer räkor i, eftersom jag älskar det. Det här kommer definitivt att lagas igen. Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.