Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Inte så nyttig med underbart god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Filéa fisken och lägg ben och huvuden i en gryta med kallt vatten.
  2. Skiva löken vitlöken och potatisen och lägg ner i grytan tillsammans med persilje- och dillstjälkarna, lagerblad, timjan, vitpeppar och salt samt den skalade potatisen.
  3. Koka upp och låt sen alltsammans puttra i cirka 20 minuter. Skölj och skrubba under tiden musslorna. Dra bort eventuellt skägg och kasta den som är öppna och inte sluter sig när du knackar på dem.
  4. Lyft upp fiskskroven och passera resten genom en sil. Potatisen gör att soppan blir något simmig.
  5. Koka de väl rengjorda musslorna i lite av soppan - bara tills de har öppnat sig. Plocka musslorna ur skalen och lägg ner dem i soppan. Låt soppan småkoka ett par minuter. Tag upp musslorna.
  6. Skala och skiva morötterna i tunna skivor. Koka dessa i lite vatten med en klick smör.
  7. Blanda äggulorna och grädden och häll ner blandningen i soppan under vispning.
  8. Skär fiskfiléerna i 2-3 centimeter stora bitar. Lägg ner fiskbitarna i soppan och låt sjuda några minuter - inte koka.
  9. Tillsätt musslorna och morötterna.
  10. Smaka av med salt och peppar och strö över hackad gräslök samt dill och persilja före serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • EidAn01 25 mars 2011

    Hur är denna "inte så nyttig"?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.