Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa från bohuslän

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Servera med vitt bröd och vitt vin. Lätt att öka receptet och servera till många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva purjon och stek med den pressade vitlöken tills den är mjuk (ingen färg) i margarin eller olja. Slå i tomaterna och ev musslorna. Lite vatten tillsätts så att det inte blir för tjockt. Krydda med timjan, sambal (el. peppar) och salt. Låt koka en stund.
  2. Tillsätt klippt dill och den skivade fisken och låt småputtra några minuter tills fisken är klar.
  3. Vispa grädden, inte helt tjock, och tillsätt den tillsammans med räkorna när soppan serveras. Låt soppan bli varm men koka inte efter räkorna tillsatts.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.