Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa i melonskål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvligt både för ögat och smaksinnet. Imponerande bjudrätt. Överraskar gästerna, som blir på ett glatt humör av att se den vackra anrättningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Halvera melonerna, gröp först ur kärnorna och sedan det mesta av fruktköttet. Låt lite vara kvar för att ge stadga till den blivande skålen. 2. Börja med att tillreda buljongen: koka mellonkärnorna tillsammans med fiskbuljongtärningarna och vattnet. Låt sjuda i ca 15 min. Sila bort kärnorna. 3. Skär hälften av fruktköttet i cm-stora tärningar, andra hälften mixas till mos som läggs i buljongen. 4.Riv limeskalet fint så att inte något av det vita kommer med. Dela och pressa ut juicen.Tillsätt detta, rödvinsvinägern och vinet. 5. Finhacka citrongräs, chilifrukt, vitlöksklyftor och ingefära. Fräs hacket i en kastrull i olja. 6. Tillsätt buljongen och kokosmjölken, smaka av med currypaste och ev ytterligare vin. 7. Lägg i haricots verts (alt sockerärtor eller thailändsk sparris) och låt det sjuda några minuter tills det nästan är färdigt. 8. Tillsätt hackad färsk koriander, melonbitarna och blåmusslorna. Sjud i någon minut. Skär fisken i 3-4 cm stora bitar. Lägg i och sjud ytterligare 3-5 minuter. Smaka av med salt. 9. Servera soppan i melonskalen, gärna med en limeklyfta och bröd som tillbehör. Garnera soppan med basilikablad.
  2. TIPS! Ett alternativ till musslor är skalade räkor eller kokta havskräftor som tillsätts soppan strax före serveringen för att bli varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.