Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa med plock

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Soppans smak är frisk med lite hetta och en mild antydan av saffran.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg musslorna i kallt vatten, borsta dem och släng de musslor med skadat skal och dem som inte sluter sig.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Dela kärna ur och finhacka pepparfrukten.
  3. Hetta upp olja i en stor vid gryta. Fräs lök, vitlök, pepparfrukt och stjälkarna från persiljan en kort stund. Häll i hälften av vinet och vattnet och lägg i hälften av buljongtärningarna. Koka upp.
  4. Lägg musslorna i det kokande spadet. Lägg på lock och koka 5 min. Vänd musslorna en gång.
  5. Lyft upp musslorna med hålslev. Låt kallna och förvara i kyl fram till serveringen.
  6. Tillsätt resten av vinet, vattnet och buljongtärningarna. Stöt saffran med lite salt i en mortel och rör ner i buljongen.
  7. Ansa fänkålen och skär den i tunna strimlor ca 3 cm långa. Skala morötter och potatis. Skiva dem tunt och skär i 3 cm långa strimlor.
  8. Koka upp buljongen. Lägg i grönsakerna och sjud ca 10 min Smaka av med salt.
  9. Hit kan förberedas.
  10. Koka upp soppan och lägg i fisken skuren i bitar och rör ner hackad persilja. Servera soppan med tillbehören upplagda i skålar, musslor, räkor, kapris, oliver, creme fraiche och riven ost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.