Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa med saffran

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Behold! Detta är utan tvekan världens godaste fisksoppa. Som alltid gick den hem även på nyårsaftton. Superenkel att göra eftersom man kan förbereda den flera timmar i förväg och sedan göra sista touchen innan gästerna kommer [om det nu kommer några gäster..hm]. Receptet på soppan kommer egentligen från Anna Bergenströms kokbok Annas mat. En mycket bra bok, btw. Men givetvis har jag justerat det en aning...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla tomaterna genom att lägga dem i en gryta och fylla upp med vatten precis så att det täcker. Salta lätt. Värm tomaterna till skalet spricker. Spola dem sedan i kallt vatten och dra av skalet. Finhacka tomaterna och glöm inte att ta bort den träiga biten där kvisten har suttit!
  2. Hacka och fräs purjolöken och vitlöken i lite margarin. Sänk värmen och tillsätt saffran och fänkålsfrön, strö över mjölet och rör om. Häll över en skvätt vin. Ett par deciliter är lagom - resten får man dricka själv under tiden man lagar mat!
  3. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningarna, koka upp och låt koka i ett par minuter. Lägg i de hackade tomaterna och häll i grädden, låt sedan soppan koka upp igen. Lägg i fisken och koka i ytterligare en stund, tills fisken är klar. [Så här långt går det jättebra att förbereda soppan, sedan är det bara att lägga i kräftstjärtarna precis innan servering]
  4. Lägg slutligen i kräftstjärtar och persilja. Smaka av med lite pressad citron.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • andyboy 3 oktober 2008

    Jättebra recept, ändrade dock proportionerna en del för att få lite maffigare smak. Lät det hela koka (småputtra) lite längre också, ca 45 minuter efter att grädden och tomaterna lagts i. Tog också färska räkor istället för tråkiga burk-kräftskärtar.

  • mammis 22 mars 2009

    Jag hade denna soppan till förrätt alla gästerna tyckte att soppan var god

  • Puff72 13 september 2012

    Mycket gott. Jag lät också allt utom fisk, kräftstjärtar och persilja koka ihop under 1 timme. Jag använde hela skållade tomater på burk för att minska arbetsbördan =) Kanske hade i lite mer grädde också :-P Använde endast torskrygg, ingen lax. Tack för receptet, min första fisksoppa, inte min sista dock! ///Puff72

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.