Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa med saffran och musslor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Variera gärna fisk efter tillgång och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra aioli, se till att alla ingredienser är rumsvarma. Häll i vinäger, salt och peppar i en skål, lägg i äggulor, senap och pressa i vitlöksklyftan. Droppa ner oljan under vispning till aiolin är tjock. Riv skalet från en lime och vänd ner i aiolin.
  2. Skala och hacka lök, finhacka lök och chili. Hacka fänkålen i mindre bitar, hetta upp en gryta och fräs grönsakerna. Tillsätt krossade tomater, vin, vatten, buljong och saffran och låt koka ca 20 minuter.
  3. Skär fisken i mindre bitar och skölj musslorna väl. Tillsätt i soppan och låt koka i ca min. Servera med aioli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.