Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa med tillbehör

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Det är trevligt att servera tillbehören i små skålar till soppan så var och en kan lägga i själv och hoppa över det man inte vill ha, musselskålen hoppar jag över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och skär den i smala klyftor. Skala och tärna moroten.
  2. Fräs grönsakerna i smör i en gryta. Häll på tomater och smula ner buljongtärningen. Tillsätt vatten, salt, peppar, timjan och citronsaft. Låt allt sjuda på svag värme under lock 10–15 min. Smaka av soppan med ev ytterligare salt och peppar.
  3. Skala räkorna och lägg upp i en skål.
  4. Häll upp musslorna i en skål.
  5. Skär laxen i 1 cm stora bitar. Stek den i smör i stekpannan, 1–2 min. Lägg upp laxen på fat.
  6. Blanda ingredienserna till gremolatan och lägg upp i en skål.
  7. Häll upp mini fraichen i en skål.
  8. Låt var och en ta för sig av tillbehören till soppan vid servering. Servera med ett gott bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.