Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskspett med dillig räkröra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fiskbitar på spett grillar klart i ugnen på ca fem minuter. Stötta dillfrön och honung lockar fram minnen av augustinätter och kräftkalas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Räkröra: Skala och hacka räkorna grovt (spara ev. några hela, oskalade räkor att sätta på grillspetten). Blanda räkhacket med kesella och dill. Smaksätt med salt.
  3. Skär fisken i jämnstora kuber.
  4. Trä upp fiskbitarna på grillspett, avsluta ev. med en oskalad räka och lägg spetten på en smord plåt.
  5. Blanda smör- & rapsolja, honung, dillfrö och salt och pensla spetten med blandningen.
  6. Grilla i ugnen 5-7 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.
  7. Servera med kokt potatis och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.