Fisktårta a´la Karl-erik

Gräddtårte look a like.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: fisk

Ingredienser

1 kg ca 12 potatisar
1 ½ kg abborre efter rensning 800 g
2 liter vatten
3 dl vispgrädde
1 ½ dl äkta majonnäs
500 g eller 6 st stora tomater
1 gröngurka
1 isbergssalladshuvud
1 knippa dill
Pepparrot färskriven efter egen smak
Vitpeppar
Flingsalt

Betyg (1 röst)
Antal personer
8 st
Visningar:
857
Sparat:
9

Gör så här

Koka abborrarna hela, i vattnet tillsammans med salt och vitpeppar, låt svalna.
Skala potatisarna och koka dem i lätt saltat vatten, låt svalna.
Vispa grädden tills den tjocknat, rör försiktigt ned majonäsen, tillsammans med pepparroten.
Rensa abborrarna, det går väldigt lätt att dra av skinnet och lägg försiktigt upp fileérna på en tallrik.
Ta de kalla potatisarna o skiva dem i 8mm tjocka skivor.
Ta ett tårtfat och lägg potatisskivor på botten av det i en rundel. Bred på lite pepparrotsgrädde.
Lägg på ett lager av abborrfieérna pudra försiktigt med flingsalt, bred på ett lager av pepparrotsgrädde.
Upprepa detta varv på varv tills du har slut på potatis och fisk.
Se till så att pepparrotsgrädden räcker till sidorna o toppen på slutvarvet.
Garnera sidorna med salladsblad.
Garnera ovansidan med tomatklyftor och skivad gröngurka.
Garnera med några dillkvistar, klart.
Dina gäster blir garanterat förtjusta efter provsmakning.

LIKNANDE RECEPT

Fisktårta recept
över 2 månader
av tina62
över 2 månader
av Estiedo
över 2 månader
av anluk
över 2 månader
av bikbok
över 2 månader
av Plumpen
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.