Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisktagine från Essaouira

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I Marocko möts Afrikas hettas med Sydeuropas mjuka värme I kuststaden Essaouira tillagas fisken i lerkärlet tagine. Vi lagar samma rätt i vanlig ugnsform.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka av fiskfiléerna. Skär dem i portionsbitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö på salt och peppar just som lökröran läggs ovanpå.0
  2. Lökröra: Skala och skiva lökarna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lökarna blanka. Skruva ner till medelvärme. Tillsätt övriga ingredienser och rör om väl. Sjud löken minst 5 minuter tills den blivit mjuk och vattnet nästan ångat bort. Rör om ibland. Fördela röran över fiskbitarna i formen. Smöra ett papper och lägg ovanpå löken med den smorda sidan nedåt. Stoppa ned papperet utmed kanten. Sätt in formen på nedre falsen i ugnen i 175 grader 30-40 minuter. Rätten är färdig när fiskbitarna är fasta rakt igenom. Kortaste tiden för torsk samt för platta filéer. Det bildas lite spad i formen under tiden i ugnen. Servera med couscous eller vid allergi, servera ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.