Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskwallenbergare med pepparrot

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dillsmakande fiskbiffar som smälter i munnen. Pepparrotssmör är kronan på verket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela fisken i bitar.
  2. Mixa fisk, salt, peppar, äggulor, dill, mjöl och grädde till en färs. Forma färsen till 12 ovala biffar. Stek dem i smör i en stekpanna 3–4 min på varje sida.
  3. Smält smöret och rör i pepparroten.
  4. Servera wallenbergarna med pepparrotssmöret, potatis- och morotspuré och kokta sockerärter.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • wildlife 14 februari 2009

    Kanongott!!! För att få mer sås utan att det blir för mycket fett så tog jag och gjorde såsen på gräddfil och pepparrot istället, det blev riktigt bra!

  • lillawe 8 mars 2009

    Mycket goda wallenbergare! Jag tog med några crab sticks och ökade mängden med potatismjöl.

  • yvoand02 28 mars 2011

    Tack för jättegott recept!!! Jättebra om man är lite "rädd" för fiskben!!!

  • evaullabritt 27 oktober 2011

    Lagade dessa fiskbiffar igår. Ersatte potatismjölet med 1 tsk arrowrot eftersom jag äter LCHF- kost. Gjorde misstaget att värma pepparrotssmöret för mycket så pepparrotssmaken blev för klen. Trots detta blev biffarna goda. Nästa gång ska jag se till att det blir mer sting i pepparroten. Tackar för ett bra recept.

  • evaullabritt 25 oktober 2012

    Har lagat efter detta recept igen. Denna gång tog jag en tsk fiberhusk i stället för potatismjöl. Därefter ska färsen svälla i 15-20 minuter. fortfarande jättegott.

  • Biinii 3 juli 2014

    Gjorde dessa biffar, på torsk, idag och de blev t.o.m. godkända av tvååringen som vanligtvis inte är så förtjust i fisk, det blev även en extra portion. :) Jag skippade dock pepparrotssmöret och ersatte det med dillsmör, då jag inte är så förtjust i just pepparrot. Serverade med kokt potatis. Super! Får en 5:a av oss. :)

  • Talltitan 30 oktober 2014

    Ett bra recept! Bäst smakade det när stekytan på burgarna blev knaprig. Började med en aning starkare värme i stekpannan, så det blev färg på stekytan, sänkte den sedan och stekte på svagare värme. Det blir fem stjärnor, från mig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.