Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläder- och jordgubbsmousse

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En somrig och jättegod efterrätt som är busenkel att göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Mixa dem ganska fint i en mixer eller matberedare. (Äger du ingen sådan går det alldeles utmärkt att mosa dem med en gaffel).
  2. Rör ner flädersaft och matyoghurt i de mosade jordgubbarna.
  3. Vispa grädden ganska fast men inte för hård. Vänd sedan ner jordgubbsblandningen, lite i taget, i vispgrädden. Rör försiktigt ihop till en jämn mousse.
  4. Häll upp i koppar eller glas och låt stå i kylskåp minst en timme innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Jesdid 24 juni 2011

    Trots flera timmar i kyl OCH 3 ½ gelantinblad så stelnade inte moussen. Smaken var dock god

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.