Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläder - och hallonsockerkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En riktig sommarkaka att bjuda på till fikat, med glasyr blir den lite extra festlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt och häll i fläderblomssaften. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och vänd ner det i smeten tillsammans med det smälta smöret. Vänd varsamt ner hallonen.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1½ liter. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna i 10 minuter i formen och stjälp sedan upp den.
  4. Glasyr: Blanda florsocker, fläderblomssaft och citronsaft till en slät smet och häll glasyren över den avsvalnade kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.