Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderkaka

 
Skriv ut

En riktig fräsch sommarkaka med krämig fyllning och glasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en springform, ca 24 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner mjöl och bakpulver, rör varsamt smeten slät. Tillsätt mjölk och fläderblomsdryck och rör igen. Bred ut smeten jämnt i formen. Grädda kakan ca 35 minuter. Kontrollera att kakan är klar med en provsticka. Låt den svalna.
  3. Fyllning: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker poröst och tillsätt fläderblomsdrycken så den vispas in i smöret tillsammans med äggulorna.
  4. Dela kakan och bred ut smörkrämen emellan de båda delarna. Lägg kakan på ett fat och gör till sist glasyren. Blanda ihop alla ingredienser och bred över kakan så den rinner fint ner över kanterna. Låt stelna och dekorera eventuellt med jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.