En riktig fräsch sommarkaka med krämig fyllning och glasyr.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en springform, ca 24 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner mjöl och bakpulver, rör varsamt smeten slät. Tillsätt mjölk och fläderblomsdryck och rör igen. Bred ut smeten jämnt i formen. Grädda kakan ca 35 minuter. Kontrollera att kakan är klar med en provsticka. Låt den svalna.
- Fyllning:
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker poröst och tillsätt fläderblomsdrycken så den vispas in i smöret tillsammans med äggulorna.
- Dela kakan och bred ut smörkrämen emellan de båda delarna. Lägg kakan på ett fat och gör till sist glasyren. Blanda ihop alla ingredienser och bred över kakan så den rinner fint ner över kanterna. Låt stelna och dekorera eventuellt med jordgubbar.
Publicerat den
12 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar