Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flädercheesecake

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

En sommartårta som förgyller olika tillfällen. Går utmärkt att tillaga i förväg och frysa in.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Mixa cornflakes, rågflingor, mjöl, socker och smör i matberedare. Tryck ut degen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kallna.
  2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Blanda alla mejeriprodukter med flädersaft, citronskal, citronsaft och florsocker i en kastrull. Halvera och skrapa ur vaniljstången. Blanda ner vaniljfröna i kastrullen. Låt blandningen koka upp och vispa den slät. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i blandningen. Låt svalna innan den hälls i pajformen.
  3. Ställ tårtan i kylen 1-2 timmar för att stelna.
  4. Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Värm saften i en kastrull. Tillsätt gelatinet under omrörning. Låt gelén stelna tills den är trögflytande innan de hälls över tårtan. Låt stå ytterligare ca 2 timmar i kylen för att stelna.
  5. Lossa tårtan från formen och lägg den på ett fat. Garnera med jordgubbar och mynta.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lottajuhlen 17 juni 2008

    mmmmmmmm

  • Lindanemon 23 juni 2008

    Tack för receptet på Flädercheesecaken! Nu är den både gjord och avsmakad med högsta betyg!

  • susanne62 15 augusti 2010

    Livsnjutare som älskar fläder då är denna cheesecake underbar att njuta av.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.