Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flädersorbet

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En frisk sorbet som serveras till sommarens jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll saften i en vid form.
  2. Ställ in den i frysen och frys tills saften är en halvfryst issörja, den får inte vara rinnande.
  3. Rör om ett par gånger under infrysningen, så att det blir jämnt fryst.
  4. Vispa grädden.
  5. Blanda den frysta flädersaften med äggvitan.
  6. Rör i grädden.
  7. Fördela blandningen i portionsformar och ställ in i frysen i 2-3 timmar.
  8. Skiva eller dela jordgubbarna och strö på sockret.
  9. Strimla basilikabladen och strö dem över.
  10. Stjälp upp flädersorbeten på tallrikar och servera med jordgubbarna.
  11. Hoppas att det smakar bra!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.