Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläsk- och passionsfruktsdumplings

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Wontondeg är små tunna fyrkantiga blad som säljs frysta i buntar i asiatiska butiker och i välsorterade livsmedelsbutiker. Degen är gjord på vetemjöl, vatten, ägg och salt. Ät dumplings med chop sticks (pinnar), det känns mysigt och romantiskt. 6 viktväktarpoäng per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Lägg upp 10 wontonplattor, fördela färsen på plattorna. Blöt kanterna med vatten, täck med nya plattor och nyp ihop kanterna så att varje knyte blir som en rund ring med ”snibbar”.
  2. Dippsås: blanda alla ingredienser och häll upp i två skålar.
  3. Lägg bakplåtspapper i botten på en asiatisk ångkokare, lägg i några dumplings åt gången. Ställ ångkokaren på en kastrull med kokande vatten, ånga med locket på ca 4 min.
  4. Har du ingen ångkokare kan du täcka botten på en kastrull med vatten, lägga bakplåtspapper över vattnet och lägga några dumplings i taget på papperet. Ånga under lock ca 4 min.
  5. Dippa knytena i såsen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • qualitygirl 25 september 2010

    Hej!! Tänkte höra vart man kan köpa såna där fina korgar??=)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.